Gå videre til hovedindholdet

Om Forældreskabet

FORÆLDRESKABET er her, hvor du kan finde inspiration til læsning og viden om det at blive og være forælder. Forældreskabslitteratur er ikke en bølge - det er et hav. Emnet er eviggyldigt.  Animation af Carl Johan Sennels. Forældreskabet er et projekt af Egedal Bibliotekerne og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Relationer og nærvær


Hvordan skaber man de bedste bånd til sine børn? Og giver dem det bedste med til resten af livet?

Der bliver udgivet rigtig mange bøger om relationer, den bedste opdragelse og nærvær - men hvor skal man starte? 

Vi har mødt Sofie Münster til et interview om tilknytningsbaseret opdragelse, nærvær og relationer. 

Sofie Münster er forældrerådgiver og forfatter til bogen 'Den bedste start på livet' og indehaver af Nordic Parenting. 

Find bogen på dit lokale bibliotek her

Du kan desuden følge Sofie Münster på instagram her og facebook her.


Du kan både høre interviewet som podcast i sin fulde form eller se videoen med sammenklip.

Podcast:  

Video:




Find fællesskab og gode råd

Forstå din baby

Hjemmeside udviklet af Københavns Universitet med gode råd og øvelser til, hvordan du kan støtte dit barns udvikling samt sociale og følelsesmæssige tilknytning og behov.


Moneymum

Pernille Oldgaard deler ud af sin økonomividen fra hendes til i Nordea, og hvordan man bedst får hverdagen økonomisk til at hænge sammen i en småbørnsfamilie.

Populære opslag fra denne blog

Morrollen i alle dens afskygninger

Dét at være - og blive mor - er en livsomvæltende begivenhed for de fleste.  For mange er det forbundet med stor lykke og kærlighed - og frygt for ikke at slå til. Hvordan er man en god nok forælder? Det er som om, alle har en mening, og lige meget hvad man gør, så er det bare ikke godt nok.  Hverdagen med børn kan være fyldt med kaos, praktik og mange daglige gøremål og behov - og på de sociale medier er det nemt at få det indtryk, at alle andre bare har styr på det.  I litteraturens verden er der de seneste par år udkommet en del bøger om dét at være mor - og dét især bøger, der taler imod det perfekte billede, som ingen kan leve op til.  Her skrives der både om kejsersnit, at hade at være gravid, fødselsdepressioner og -psykoser og den følelsesheftige første tid efter fødslen.  Enlige mødre, morrollen, kroppens forandring og den kaotiske hverdag er også emner, samtidslitteraturen tager op.  Det er selvfølgelig ikke alle mødre, der kan genkende de erfaringer, bøgerne beskriver - men

Far og det der følger

F aderskabet er under forandring -  faderskabet er svært at finde rundt i....siges det . Hvis faderskabet er under forandring er moderskabet det så også?  Far skal på barsel - men er samfundet overhovedet klar til den engagerede og nærværende far?  Farrollen er afgørende for dit barns udvikling og trivsel siger forskningen  -  men hvad nu hvis det ikke føles sådan?  Krav om at præstere både i rollen som far og som forsørger.  Kærlighed til et menneske der flytter og overskrider grænser.  Kærlighed. Børn forandrer alt. Der er nok at tale om - alt at blive klogere på! I "FAR og det der følger" finder du først podcast og video om emnet "at blive far" produceret af Forældreskabet. Du finder omtaler af en masse gode bøger om den svære farrolle, om den sjove og kaotiske børnehverdag, om refleksion og beretninger om det at være far, når forfattere skriver om deres egne fædre og fædre i billedbøgerne. Mange af dem kan læses eller lyttes digitalt på E-reolen.  Selv